Rohlík karlovarský
Obchodní název: Rohlík karlovarský
Tradiční živnostenský rohlík, vyráběný ručně. Na rozdíl od běžných rohlíků je karlovarský rohlík řazen do skupiny jemného pečiva. Obsahuje více jak 20% tuku, více cukru. Karlovarský rohlík je po nakynutí ručně nařezán a pomašlován olejem. K výrobě je použita výhradně pšeničná mouka z českých mlýnů.

Název produktu: Rohlík karlovarský
Obchodní název: Rohlík karlovarský
Hmotnost: 60 g
Popis: Čerstvé jemné pečivo s trvanlivostí 1 den.
Složení: Pšeničná mouka, voda, rostlinný tuk: [obsah tuku 80 %, rostlinné oleje (palmový, řepkový), částečně hydrogenovaný rostlinný olej (palmový), voda, emulgátor: (mono-a diglyceridy mastných kyselin E 471), sůl, regulátor kyselosti: (kyselina citrónová E 330), konzervant: (sorban sodný E 202), barvivo: (annato E 160b), aroma přírodně identické], droždí, cukr, olej řepkový, sůl, zlepšující přípravek: [pšeničná mouka, emulgátor: (E 472e, E 471, E 322), ječná sladová mouka, cukr, enzymy (do potravin): (alfa, amylasa, pentosanasa, lipasa), stabilizátor: (E 170), látka zlepšující mouku: (E 300, E 330), antioxidant: (E 307)].
Alergeny: pšeničná mouka, ječná sladová mouka