Přídatné látky, potravinářská aditiva, nebo-li hovorově „Éčka” se přidávají do potravin relativně velmi dlouhou dobu. V časech již před naším letopočtem se pomocí různých sloučenin uchovávaly potraviny od jedné sklizně k další. Také vzhledu a chuti potravin se věnovala patřičná pozornost. Egypťané používali barviva a ochucující látky, Římané ledek (dusičnan), koření a barviva. Dnes se používají přídatné látky v potravinách hlavně z důvodu prodloužení trvanlivosti, zvýraznění chuti, barvy a v neposlední řadě také při hledání cesty, jak výrobek zlevnit. Mezi přídatné látky převážně patří: aromata, barviva, zahušťovadla, emulgátory, plnidla, změkčovadla, konzervanty, stabilizátory, kypřící látky, tavící soli atd.
V současné době je na trhu řada výrobků od firmy PECUD, které tyto přídatné látky neobsahují. Jde například a tradiční Chléb konzumní, Chléb moskevský, Chléb Janov. Další výrobky budou postupně přibývat, sledujte proto pozorně informace na obalu výrobků. Všechny tyto výrobky jsou označeny jedinečným logem Bez E.